Whole House Renovations: Kalorama Residence

 
This brick Georgian style home had great bones, but the client desired a more updated look with better flow. On the first floor, the kitchen was expanded and opened up to the family room. The existing laundry and powder rooms were relocated. A new cellar was created below the kitchen for the mechanical systems. French doors were added to the kitchen and family room facing the rear garden. On the second floor a master suite was created by converting an existing small bathroom into a luxurious master bathroom with a walk in shower and claw-foot tub. Two additional existing bathrooms were renovated completely. An existing attic space was converted into an office with a bathroom. On the exterior, a front portico was added to formalize the entrance. A two car brick garage with an arbor was built in the back yard, along with a small swimming pool.

 

Before photos:

lgkaloramabefore-1 lgkaloramabefore-3 lgkaloramabefore-55